Medgyaszay Ház

AZ 1931-ES JUSTICE FOR HUNGARY 50. ÉVFORDULÓS EMLÉKREPÜLÉSE

Németh Zsigmond világrekorder óceánrepülő pilóta élménybeszámolója

2019. január 23. 18:00

Világjáró utazók

1981. július 18-án Németh Zsigmond egymotoros géppel repült át az Atlanti-óceánon. Teljesítményéről viszonylag kevesen tudnak, annak idején nem kaphatott nagy nyilvánosságot. A világrekorder pilóta mesél az akkor történtekről, az emlékrepülés előkészítéséről, lebonyolításáról, és fogadtatásáról.

ELMARAD – Hamvadó cigaretavég

Zenés duett dráma Karády Katalin történetéről - Magyarországi Szerb Színház

2019. január 28. 19:00

Karády Katalin – Varga Klári (Jászaí Mari díjas)
Katonatiszt – Rusz Márk Milán

„Soha nem akartam elmenni innen. Ez a hazám. Szívet cseréljen ki hazát cserél. Bármi történjék is, itt szeretnek engem és rajonganak értem. Megismernek az utcán és autogramot kérnek. És én adok nekik. Az egyik koncert közben felmászott hozzám a színpadra Makk Joli, a harmadikos elemista kisasszony. Olyan akarok lenni mint te. Küldjél egy fényképet, hogy pontosan tudjam, milyennek kell lennem. El lehet onnan menni, ahol ennyire szeretik az embert, ahol ennyire szeret Makk Joli? És most itt vagyok a határ közelében Szombathely mellett valami bódéban és várom az embercsempészt, aki átvisz minket a határon.”

Belépődíj: Az előadás elmarad

ROCK/METAL EST

2019. február 1. 19:30

20:00 – ASHDOGS
21:00 – YOUR LAST STEPS
22:10 – Lumberjack Commando

Büfé lesz!

Belépődíj: 500 Ft

ERDŐK KÖNYVE

bábelőadás Wass Albert Erdők és tavak című műve alapján - Aranyszamár Bábszínház

2019. február 2. 17:00

„Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt, hogy a virágokban tündérek laknak? Sok mindent nem tudsz tehát, ami egy erdőben történik. De megtudhatod, ha akarod.

Belépődíj: elővételben 1 000 Ft, előadás napján 1 200 Ft

Wass Albert Est – Szerelmem, Erdély

Rékasi Károly önálló estje

2019. február 7. 19:00

“Megelevenedik sok régi emlék, elmosódott képek új színeket nyernek, régi szavak szólnak elő a csendből százszor és ezerszer.”

Wass Albert szavai ezek, akit ezen az estén megidéznek majd a Medgyaszay Ház színpadán. Az összeállítás középpontjában a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásai, a megkapaszkodással járó gyötrelmei állnak. A levélrészleteket Wass Albert ismert versei és különböző prózai műveiből vett idézetei egészítik ki, ezáltal kiteljesítve az emberi, írói, közéleti küzdelem sokszínűségét, folyamatos reményekkel teli reménytelenségét.

Belépődíj: elővételes: 2000,- előadás napján 2400

Pin It on Pinterest